Home

Achtergrond 188 x bekeken 1 reactie

Veel gemeenten willen af van gratis huwelijk

Als een wetswijziging dat mogelijk zou maken, zou een op de tien gemeenten overwegen het gratis huwelijk af te schaffen.

Dat blijkt uit een onderzoek van VNG Magazine, het blad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) waar 222 gemeenten en deelgemeenten aan meededen.

Het blad verschijnt vrijdag, de dag waarop veel huwelijken gesloten worden wegens de cijfercombinatie 08-08-2008. Op dit moment moet elke gemeente volgens de wet mogelijkheid bieden om kosteloos te kunnen trouwen. Volgens de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) veroorzaakt dit in veel gemeenten problemen doordat bijvoorbeeld wachtlijsten ontstaan. De organisatie heeft bij Ank Bijleveld (Binnenlandse Zaken) gepleit voor het opnemen van een inkomensnorm voor kosteloos trouwen in de wet.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Dan maar hokken

Of registreer je om te kunnen reageren.