Home

Achtergrond 474 x bekeken

'Veel belangstelling voor gas via Nabucco-lijn'

De Nabucco-gaspijpleiding zal vanaf het eerste moment dat de lijn operationeel is op volle capaciteit kunnen draaien.

De belangstelling voor gas dat via de pijpleiding naar Europa zal worden getransporteerd is groot. Dat blijkt volgens het consortium dat de lijn gaat exploiteren uit een onderzoek waarin potentiële klanten zonder verplichtingen hun belangstelling konden aangeven.

De 3300 kilometer lange pijplijn moet gas uit Iran, Turkmenistan en Azerbeidjzan naar Europa gaan brengen. Dat gebeurt onder meer via Turks grondgebied. De Europese Unie wordt daardoor minder afhankelijk van gas uit Rusland. De bedoeling is dat pijplijn vanaf 2013 operationeel is, maar vooralsnog houdt een flink aantal juridische en financiële obstakels de aanleg op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.