Home

Achtergrond 186 x bekeken

Vakantiedip blank kalfsvlees voorbij

Aan een maandenlange mineurstemming is een einde gekomen. Blank kalfsvlees is voor het eerst sinds tijden duurder geworden. Gemiddeld komt er €0,14 bij, tot €3,67.

De vakantieperiode is voorbij en dat betekent dat in landen als Italië en Frankrijk de vraag weer aantrekt. In Duitsland waren de prijzen al langer op niveau, maar voor Nederland was het wachten op de belangrijkste markten in Zuid- Europa. Nu de Italiaanse markt aantrekt, profiteert Nederland meteen. Die vraag gaat de komende weken alleen maar verder toenemen. Blank kalfsvlees wordt duurder.

Rosés stijgen ook flink in prijs. Er komt €0,12 bij de prijs op, Dat leidt tot een notering van €2,94. Er is vanuit slachterijen veel vraag naar rosévlees. Dat verandert voorlopig niet.

De nieuwe definitie van rosés kan nog wel wat roet in het eten gooien. Door deze definitie moeten rosés sinds 1 juli concurreren met rundvlees. De lage roséprijzen van de afgelopen 2 maanden zorgden voor een toenemende vraag. Nu de rosés weer duurder worden, kan dat straks zomaar andersom zijn.

prognose:

blank duurder, roséprijs stijgt licht

Of registreer je om te kunnen reageren.