Home

Achtergrond 276 x bekeken

Vaarzen steeds goedkoper

De handel in gebruiksvee is uiterst moeizaam. Ook deze week zet de prijsdaling door. Melkkoeien, en vooral vaarzen, worden goedkoper.

De lagere prijs wordt veroorzaakt door een groeiend aanbod. Daar zijn twee oorzaken voor. Ten eerste kalven veel koeien af en ten tweede stijgt het aantal drachtige vaarzen snel. Veel boeren hebben die vaarskalveren in 2007, vanwege blauwtong, aangehouden. Die extra dieren zorgen nu voor extra druk op de markt.

De quotumdaling en wintertoeslag wegen niet op tegen dit groeiende aanbod. Veel melkveehouders vinden quotum nog steeds te duur en kopen geen melkvee. De extra wintertoeslag is slechts een zoethoudertje.

De vraag neemt daarom onvoldoende toe en kan niet opboksen tegen het stijgende aanbod. Gebruiksvee wordt goedkoper.

prognose:

dalend

Of registreer je om te kunnen reageren.