Home

Achtergrond 144 x bekeken

VN willen meer hulp voor Ivoorkust na gifschandaal

Twee jaar na het gifschandaal in Ivoorkust hebben de Verenigde Naties meer internationale hulp voor het West-Afrikaanse land geëist.

Veel mensen leven noodgedwongen onder moeilijke omstandigheden bij het vervuilde gebied, aldus de Hoge Commissaris voor Mensenrechten van de VN, Ibeanu, vandaag in Genève na zijn inspectiebezoek aan Ivoorkust.

Zeker zeven personen stierven nadat in augustus 2006 ongeveer 500 ton giftig afval bij de stad Abidjan was gedumpt. Het afval was vervoerd vanuit Amsterdam in de olietanker Probo Koala, die was gehuurd door de in Amsterdam gevestigde oliehandelaar Trafigura. De firma betaalde inmiddels bijna 160 miljoen euro aan schoonmaakkosten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.