Home

Achtergrond 181 x bekeken

Turks ziekenhuis in opspraak na babysterfte

Eén van de modernste ziekenhuizen in Turkije is in opspraak geraakt nadat in vijftien dagen 27 baby's overleden.

Het staatsziekenhuis in de hoofdstad Ankara heeft verklaard dat de baby's infecties hadden die het ziekenhuis niet aangerekend kunnen worden. Deskundigen trekken dat in twijfel. Het ministerie van Volksgezondheid stelt een onderzoek in.

Het ziekenhuis heeft één van de grootste kraamafdelingen van het land. Volgens bronnen die woensdag in verschillende Turkse kranten worden aangehaald, liet de organisatie al langere tijd te wensen over. Zo zouden er soms te veel opnames zijn, waardoor er meer baby's in één bedje moesten liggen.

Een vader die zijn vier weken oude baby verloor, vertelt in dagblad Radikal dat hij nooit hygiëne-instructies kreeg voor hij de babyafdeling opging. Hij begint een juridische procedure tegen het ziekenhuis.

Het ziekenhuis verwijst voor commentaar naar een later te verschijnen persbericht, maar bracht eerder deze week naar buiten dat een deel van de kinderen stierf aan infecties die zij niet in het ziekenhuis hadden opgelopen.

Hoogleraar Eraksoy, bestuurslid van een vereniging voor microbiologie en infectieziekten, betwijfelt dat. "Baby's lopen geen infecties op in de baarmoeder, dus waar anders dan in het ziekenhuis kunnen ze geïnfecteerd zijn geraakt? We moeten uitzoeken wat hier precies aan de hand is'', zo citeert dagblad Radikal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.