Home

Achtergrond 183 x bekeken

Tuchtcollege tikt vaatchirurg op de vingers

Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Den Haag heeft een vaatchirurg een waarschuwing gegeven voor medische missers.

De man liet in 2005 in de Rotterdamse polikliniek De Blaak twee keer een 120 centimeter lange metalen draad in het lichaam van een patiënt achter. Dat meldde een woordvoerder van het college vandaag.

De twee patiënten moesten na een laserbehandeling met spoed worden geopereerd aan hun hart. Bij beiden was na de spataderbehandeling een dunne metalen draad in een ader achtergebleven, door het lichaam gaan zwerven en uiteindelijk in het hart beland.

De vaatchirurg werd door de polikliniek op non-actief gesteld. De Blaak schortte de behandelingen ook korte tijd op en liet een intern en extern onderzoek doen. Ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg begon een onderzoek naar de handelwijze van de polikliniek. Op basis daarvan bekijkt het Openbaar Ministerie of het de arts vervolgt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.