Home

Achtergrond 150 x bekeken

Tropische storm Gustav eist tientallen levens

De tropische storm Gustav die door het Caribisch gebied raast, heeft op Hispaniola aan ten minste 23 mensen het leven gekost.

In Haïti vielen zeker vijftien doden, in de Dominicaanse Republiek zeker acht, onder wie zeker zes kinderen, aldus de plaatselijke autoriteiten woensdag (plaatselijke tijd). Duizenden inwoners van Hispaniola zijn geëvacueerd.
Gustav is op weg naar Cuba en lijkt in kracht toe te nemen en via de olievelden in de Golf van Mexico af te stevenen op de Amerikaanse stad New Orleans. De gouverneur van de staat Louisiana heeft al de noodtoestand afgekondigd en de evacuatie van kustgebieden gelast.
New Orleans werd in 2005 verwoest door de orkaan Katrina. Daardoor kwamen zo’n 1500 mensen om het leven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.