Home

Achtergrond 237 x bekeken

Trendbreuk sapconsumptie

De consumptie van vruchtensappen is in 2007 afgenomen.

Dat betekent een trendbreuk met de stabiele stijging van de laatste vijf jaar. De consumptie kwam uit op 26,9 liter per persoon tegen 27,7 liter in 2006. Ten opzichte van 2000 is de consumptie nog steeds groter. Toen lag deze op 25,8 liter. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De daling wordt niet verklaard door CBS. Het Voedingscentrum wees consumenten eerder op het voordeel van het eten van fruit boven het drinken van sap en wijst op de suikers in sappen. Binnen de verkoop van vruchtensappen vond wel een verschuiving plaats van houdbare naar verse sappen. Het CBS maakt hierin geen onderscheid. De sector wist hierdoor wel toegevoegde waarde aan de productie toe te voegen.

Lees ook: Nederland drinkt meer frisdrank

Of registreer je om te kunnen reageren.