Home

Achtergrond 577 x bekeken

Tjeerd Jorna

Dr. Tjeerd Jorna is op 30 juli 2008 gekozen tot voorzitter van de wereldwijde dierenartsenorganisatie WVA.

Tjeerd Jorna (66) werd tot voorzitter van de World Veterinary Association (WVA) gekozen tijdens het 29e World Veterinary Congress in Vancouver. Tjeerd Jorna is de eerste Nederlandse WVA-voorzitter. Bij de beroepsvereniging WVA zijn ongeveer honderd landen aangesloten.

Tjeerd Jorna volgt als WVA-voorzitter dr. Leon Russell uit de VS op en zal WVA-voorzitter blijven tot het volgende WVA-congres in 2011 in Kaapstad.

Eerdere carrière Tjeerd Jorna

Tjeerd Jorna is in 1967 afgestudeerd als dierenarts aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. In 1978 promoveerde hij. Hij werkte zeven jaar bij de kliniek voor inwendige ziekten landbouwhuisdieren van de Faculteit Diergeneeskunde. Daarna werkte de dierenarts zestien jaar bij de Gezondheidsdienst voor Dieren in Noord-Brabant, Friesland en Noord-Nederland. Van 1990-2004 was Tjeerd Jorna algemeen secretaris van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde in Utrecht en van 2003-2007 was hij voorzitter van de Europese dierenartsenorganisatie FVE.

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.