Home

Achtergrond 182 x bekeken 1 reactie

Suiker Unie positief over suikerbietenopbrengst

De Nederlandse suikerbieten zijn door de afwisseling van zonnige en bewolkte, regenachtige dagen tot nu toe normaal gegroeid.

Dat meldt suikerbieteninstituut IRS. De opbrengstverwachting blijft 11,2 suiker per hectare. Dat is iets hoger dan het vijfjarig gemiddelde van 11 ton en de 11,1 ton van vorig jaar. Door de areaaldaling van ruim 12 procent pakt de totale hoeveelheid bieten dit seizoen dus lager uit.

Gert Sikken, directeur Agrarische Zaken bij Suiker Unie, is positief over de prognose. "Er staat een mooi gewas op het land. Maar het moet natuurlijk nog wel worden gerealiseerd." Hij denkt dat het aantal hectares volgend jaar weer groter kan zijn. "Door het doorschuiven van suiker in 2007, moest het areaal dit seizoen krimpen. Volgend jaar hebben we misschien weer meer ruimte."

Eén reactie

  • no-profile-image

    harm

    hoge suikeropbrengst per ha is leuk, nog leuker is een hoog saldo per ha!

Of registreer je om te kunnen reageren.