Home

Achtergrond 214 x bekeken

Storm verwoest landbouwgrond in Vietnam

De tropische storm Kammuri heeft in Noord-Vietnam en het zuidwesten van China de afgelopen dagen meer dan honderd levens geëist.

Ongeveer zestig mensen worden in de twee landen vermist, vermoedelijk zijn ook die om het leven gekomen. De schade in China loopt in de tientallen miljoenen euro's, aldus de autoriteiten vandaag.

Het is gestopt met regenen. Kammuri raasde al sinds woensdag over het zuidoosten van Azië. Overstromingen en aardverschuivingen in de getroffen gebieden hebben honderden huizen en duizenden hectares landbouwgrond verwoest. De infrastructuur raakte zwaar beschadigd. Voertuigen die vast kwamen te zitten veroorzaakten lange files.

In China zijn volgens de autoriteiten ongeveer 2400 mensen geëvacueerd. De Vietnamese regering heeft het leger ingezet om de ramp te bestrijden. Ook het zuiden van India is getroffen door het noodweer, met ruim twintig doden tot gevolg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.