Home

Achtergrond 167 x bekeken

Steeds meer mensen werken in deeltijd

Nederland telt 2,9 miljoen deeltijdwerkers. Dat zijn er 107.000, oftewel 4 procent, meer dan een jaar geleden.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het aantal mensen met een voltijdbaan nam in diezelfde periode met 0,8 procent toe tot 4,5 miljoen mensen.

Het aantal mannen dat in deeltijd werkt, groeide het afgelopen jaar net zo hard als het aantal vrouwen. Maar vrouwen hebben nog steeds veel vaker een parttimebaan dan mannen. Zeven op de tien vrouwen werken in deeltijd. Bij mannen heeft slechts 15 procent een baan van 12 tot 35 uur per week.

Vooral 45-plussers zijn de afgelopen jaren meer in deeltijd gaan werken. Het zijn er nu 1,1 miljoen, 5,3 procent meer dan een jaar geleden. Vanaf het eerste kwartaal van 2006 lag de jaarlijkse groei van deze groep bijna elk kwartaal boven de 6 procent.
Het totale aantal werkende 45-plussers is het afgelopen jaar toegenomen met 4,2 procent tot 2,8 miljoen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.