Home

Achtergrond 196 x bekeken 1 reactie

Schapen grazen kunst

In het Matenpark in Apeldoorn beginnen vanochtend om 10.00 uur ongeveer 250 schapen met het grazen van een kunstwerk.

Zij doen dat onder de hoede van een herder en een hond, meldde de organisatie. De dieren zullen zich op een hectare groot gebied tegoed doen aan gras dat binnen vooraf uitgezette vormen staat. Het kunstwerk, dat 3000 vierkante meter wordt uitgegrazen, is een ontwerp van de Apeldoornse kunstenaar Guido Nieuwendijk.

De schapen komen van Landschapsbeheer De Wassum uit Venlo. Ze hebben vorig weekeinde al een lijnenpatroon gegraasd. Er ontstaan verschillende hoogte- en kleurverschillen in het gras. Het publiek kan het resultaat vandaag onder meer vanuit een hoogwerker bekijken.

Het initiatief van de Apeldoornse woonzorgcorporatie de Woonmensen vindt plaats in het kader van de internationale Triënnale 2008, een driejaarlijks cultureel festival over tuin- en landschapsarchitectuur. Vandaag en morgen laat de corporatie een aantal huurders meevliegen met een vliegtuigje boven het kunstwerk.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gli

    Nooit gedacht dat schapen zo'n gevoel voor kunst hadden. Maar ik vind het prachtig!

Of registreer je om te kunnen reageren.