Home

Achtergrond 184 x bekeken

'Ryanair serveert duurste koffie'

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair en het Britse Bmibaby serveren het duurste kopje koffie van alle prijsvechters die vanaf Nederland vliegen.

Zij rekenen hiervoor 3 euro. Dat blijkt vandaag uit een inventarisatie van het blad Zakenreis Magazine. Het goedkoopste bakje is te vinden aan boord van de toestellen van Clickair, SkyEurope, Sterling en Vueling: 2 euro. Voor een broodje moeten passagiers het meest betalen bij Bmibaby en Sterling, namelijk 6 euro. Het goedkoopst is Clickair, dat 3,50 euro vraagt voor een broodje.

Het inchecken van een koffer kan bij Jet2.com oplopen tot 19 euro. Hierna volgt Bmibaby met 12,80 euro. Transavia.com is de enige prijsvechter die niets vraagt voor het meebrengen van ruimbagage.

De betaalde extra's krikken de inkomsten van de prijsvechters op. Ryanair haalt relatief de meeste omzet uit neveninkomsten, namelijk 20 procent van de totale omzet. Easyjet volgt met 16 procent, aldus Zakenreis Magazine.

Ryanair biedt zelfs gokspelletjes aan en regelt het overstappen op een andere energieleverancier. Binnenkort kunnen reizigers ook tegen betaling mobiel bellen aan boord.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.