Home

Achtergrond 200 x bekeken

Rusland wil graan exporteren naar Japan

Net nu Japan verklaart meer zelfvoorzienendheid na te streven, verklaart Rusland in de toekomst fors naar het land te willen exporteren.

Dat meldt persbureau Agra-Europe. Nog dit jaar denkt landbouwminister Alexei Gordejev 1 miljoen ton graan te kunnen exporteren. Handelshuizen als Itochu hebben eerder aangekondigd Rusland als toekomstige handelspartner voor granen te zien.

Japan importeert ongeveer 5,5 miljoen granen voor menselijke consumptie op jaarbasis, en daarnaast 1 miljoen ton voergranen. Gordejev zei tevens dat het handelsbedrijf Sojitsu havenfaciliteiten wil uitbreiden.

De graanproductie in met name Siberië groeit relatief snel. Het is de bedoeling dat dit een jaarlijkse export naar Aziatische landen oplevert, van 2 tot 3 miljoen ton. Het betreft met name wintertarwe.

Of registreer je om te kunnen reageren.