Home

Achtergrond 208 x bekeken 2 reacties

Rusland kan veel meer graan exporteren

Rusland kan zijn graanexport opvoeren naar 35 miljoen ton per jaar.

Dat moet in 2020 haalbaar zijn als Rusland zijn infrastructuur verbetert. Dat stelt het Russische ministerie van economische ontwikkeling. Het land exporteerde vorig jaar 16,7 miljoen ton graan, maar die export werd belemmerd door heffingen.

Volgens het ministerie kan de totale graanproductie in 2020 uitkomen op 100 tot 125 miljoen ton. Vorig jaar is bijna 82 miljoen ton van de akkers gehaald. De stijging is alleen haalbaar als de Russische overheid geld steekt in de ontwikkeling van de landbouw. Boeren hebben betere machines, teelttechnieken en rassen nodig.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  dat duurt dus nog even

 • no-profile-image

  freekmelktkoeien@hotmail.com

  leuk he een 2de koude oorlog. heb al maar vast meer brandhout gezaagt 2013 het jaar van de nucliere winter?
  zullen we die grote oogst niet eens zien wat jammer snik hoop dat deze voorspelling niet zo waar word al 911 later

Of registreer je om te kunnen reageren.