Home

Achtergrond 169 x bekeken

Rode Kruis opent giro 7447 voor Georgië

Het Rode Kruis heeft girorekening 7447 geopend voor hulp aan de vluchtelingen van het conflict in Georgië.

Ruim 40.000 vluchtelingen hebben hun toevlucht gezocht in Noord-Ossetië en 'veilige' gebieden binnen Georgië, aldus het Rode Kruis vandaag.

Het Rode Kruis is zeer bezorgd over de humanitaire gevolgen van het opgelaaide geweld. Medisch personeel heeft moeite om de gewonden te bereiken. Veel bewoners in het getroffen gebied zijn verstoken van basisbehoeften zoals water en elektriciteit. De komende dagen stuurt het internationale Rode Kruis meer hulpverleners en noodhulp naar het gebied. Het Rode Kruis probeert toegang te krijgen tot detentiecentra om te kijken hoe de situatie van gevangenen is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.