Home

Achtergrond 167 x bekeken 1 reactie

Resultaat Imeko verdrievoudigt

Het resultaat van zuivelhandelsbedrijf Imeko is het eerste halfjaar meer dan verdrievoudigd, tot 539.000 euro.

De omzet kromp daarentegen met 9 procent tot 26 miljoen euro, vooral dankzij de teruglopende economie. Het sterk verbeterde resultaat dankt de onderneming naar eigen zeggen aan slim ingenomen grondstofposities: inkopen bij een bepaalde prijs, en verkopen wanneer deze gestegen is.

Aangezien melkpoeder op de wereldmarkt voornamelijk in dollars verhandeld wordt, ondervindt Imeko last van de wisselkoers. Verreweg de meeste houdbare melkproducten die Imeko verhandeld zijn afkomstig van grootaandeelhouder Nordmilch uit Bremen.

De lagere omzet deed zich voor bij zowel de consumentenproducten als de producten in grootverpakking. Wereldwijd staan volumes onder druk door de snelle melkprijsstijging en matige economische groei.

Imeko probeert volgens een woordvoerder de melkaanvoer vanuit Argentinië en Brazilië te vergroten. De primaire afzetmarkt blijft het Midden-Oosten, terwijl het voorheen belangrijke Afrika is weggevallen door gebrekkige koopkracht.

Eén reactie

  • no-profile-image

    melkveehouder

    De resultaten van een zuivelhandelsbedrijf zijn verdrievoudigd. De resultaten van WERELDSPELER Friesland Foods zijn gehalveerd ,HOE KAN DAT ?????

Of registreer je om te kunnen reageren.