Home

Achtergrond 319 x bekeken 6 reacties

Realiteitszin

Het lijkt wel een verwend kind, directeur Frank Nales van de Dierenbescherming. Hij keert terug van vakantie, ziet in een oude krant dat weken geleden is gemeld dat de ingangsdatum van het verdoofd castreren niet wordt gehaald en piept vervolgens als een mager speenvarken.

Dales doet net of de wereld vergaat als de supermarkten niet op 1 januari 2009 alleen nog maar varkensvlees gaan verkopen van onder verdoving gecastreerde varkens, maar ”pas” op 1 maart. Natuurlijk is het vervelend dat een zo goed en breed gedragen plan enige vertraging oploopt, maar dat hoort bij het leven. Sterker nog, de kans is vrij groot dat 1 maart niet wordt gehaald.

En ook dat is niet het einde van de wereld, al wil Nales anders doen geloven. Het gaat er om dat het project slaagt én dat Nederland in deze heikele kwestie ver, heel ver voorop loopt. De supermarkten en met name de varkenshouderij – de gehele kolom – steken hun nek uit. Dat verdient lof en ondersteuning, en geen gekrakeel bij de eerste de beste tegenvaller. Al had het ministerie natuurlijk veel eerder kunnen inzien dat een wetswijziging bij CO2-verdoving nodig is en niet nu pas aan de bel moeten trekken.

Nales haalt een wit voetje bij de achterban.Van een belangenorganisatie die een vergaand en progressief convenant als dat van Noordwijk tekent, mag meer realiteitszin en geduld worden verwacht.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  het mes

  En weer is lizette aan het LIEGEN !! In Noorwegen zijn ze gestop omdat nader onderzoek gewenst was en daarom wachten ze op NL. In GB castreren ze grotendeels niet en daarom stink het vlees daar meer. Spanje en Portugal wordt gewoon volop gecastreerd, sterker nog deze landen willen helemaal niet verdoofd of niet castreren. Wederom is lizette, het domme gansje, hier weer de grote LEUGENAAR. Ik heb geen zin meer in dit gedoe, lizette, ik ga nu mijn biggen exporteren naar het buitenland waar die verdovingsplicht niet geldt. Al mijn biggen worden dus onverdoofd gecastreerd MET DANK AAN JOU !!

 • no-profile-image

  Joost

  Als er een nieuwe snelweg moet komen duurt het wel tien tallen jaren. Dit door al die procedures. Als dit enkele maanden langer duurt beginnen ze al te schreeuwen. Als je wat wil zeggen, dan had thuis gebleven van vacantie er door gewerkt!!

 • no-profile-image

  hajo

  de man moet toch laten zien dat hij zijn zeer goed salaris waard is.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Dus is het agrarisch dagblad volgens jou een stelletje leugenaars, lisette?

 • no-profile-image

  veehouder

  Lisette, de kern van dit artikel is dat iemand na zijn vakantie begint te kermen omdat Nales meent dat de wereld stopt als hij vakantie gaat vieren.
  Moest een veehouder eens doen, tijdens vakantie enkele weken zijn dieren niet (laten) bekijken en na de vakantie constateren dat ze al die tijd geen water of voedsel hadden gehad.
  Wat zou de dierenbescherming dan (terecht) schreeuwen.
  Nales moet ook tijdens vakantie zijn verantwoording nemen en deze niet proberen af te schuiven.
  Zulke mensen zijn niet geschikt voor de dierhouderij.

 • no-profile-image

  Lizette

  Hoezo NL-varkenssector voorop loopt: Noorwegen verdoofd al jaren, Engeland en Ierland castreren niet, Spanje en Portugal grotendeels niet. Nederland loopt dus achter! AGD (columnist) praat haar lezers naar de mond in strijd met de waarheid.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.