Home

Achtergrond 257 x bekeken 1 reactie

RTL-cameraman gedood door mortiervuur in Georgië

De Nederlandse cameraman Stan Storimans (39) van RTL Nieuws is dinsdagochtend door vermoedelijk Russisch mortiervuur op de Georgische stad Gori om het leven gekomen.

Correspondent Jeroen Akkermans kreeg een scherf in zijn been. Hij raakte in een complete shock, meldde RTL dinsdag. Volgens de eerste berichten reden Jeroen Akkermans en zijn cameraman in een konvooi in de buurt van Gori. Het konvooi zou vanuit de lucht zijn aangevallen, zei een fotograaf van het Britse persbureau Reuters, die deel uitmaakte van de kolonne.

Door de beschieting kwamen vijf mensen om het leven en raakten vier anderen gewond, aldus de fotograaf. Volgens de Georgische Nationale Veiligheidsraad waren de mortiergranaten afgevuurd door Russische strijdkrachten, wat door Moskou is tegengesproken.

Een zegsman van RTL zei later dat de beide journalisten niet in een konvooi reden. Volgens RTL waren ze samen met andere journalisten een buurt in Gori aan het bekijken die niet per se als gevaarlijk bekend stond. "Het gevaar kwam geheel onverwacht'', aldus de woordvoerder.

De twee waren dinsdagochtend rond 06.00 uur vanuit de Georgische hoofdstad Tbilisi naar Gori vertrokken om verslag te doen van het conflict tussen Rusland en Georgië. Rond 08.30 uur belde Akkermans ontredderd naar de redactie van RTL Nieuws om te zeggen dat Storimans was omgekomen, aldus de RTL-zegsman.

Storimans overleed ter plekke. Jeroen Akkermans is aan zijn verwondingen behandeld in een privékliniek in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Hij is er fysiek redelijk aan toe, aldus de woordvoerder. Naar deze kliniek is ook het lichaam van Storimans gebracht.

Collega's van RTL spraken hun afschuw uit over de gebeurtenissen. De voor dinsdag geplande RTL-presentatie van nieuwe tv-programma's werd afgeblazen. RTL-directeur Bert Habets noemde Storimans ,,superervaren'' en ook ,,een vriendelijke, ruige gozer''. RTL4-programmadirecteur Erland Galjaard sprak van "een stoere, lieve vent''. Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws, zei: ,"Je denkt, dat gebeurt anderen, niet ons''.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    pella

    hallo

    gecondeleert voor iedereen die dich en ver van/bij hem vandaan staan.

    Groet Pella

Of registreer je om te kunnen reageren.