Home

Achtergrond 232 x bekeken 4 reacties

Quotumstijging wordt teniet gedaan

Melkquotum is een halve euro goedkoper geworden. Koopmelk komt uit op €26,25 per kilo vet. Daarmee wordt de prijsstijging van de laatste weken voorzichtig teniet gedaan. Toen ging de prijs, door NVM-uitspraken over een verwachte quotumprijs van €30,00 per kilo, ineens bijna €2,00 per kilo omhoog.

Het dure quotum is veel kopers te gortig. Het zorgt ervoor dat de rustige quotumhandel nog rustiger wordt. In het begin van de week zijn nog wel wat transacties gedaan, maar daarna is het behoorlijk stilgevallen.

Kopers houden de hand op de knip en verkopers doen voor een iets lagere prijs schoorvoetend zaken. Al mag dat niet veel naam hebben.
Volgende week zal quotum nog iets goedkoper worden. Maar dat gebeurt zeker niet met grote stappen.

prognose:

licht dalend, misschien stabiel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  richard

  Zal het nuchtere boeren verstand terugkomen? Ik vind jammer dat zo'n reactie van boerjes zoveel effect heeft. die mensen die gekocht hebben veel plezier er mee en ik hoop dat jullie er wat aan verdienen,en ga volgende keer eerst ff aan rekenen! kun je meer mee verdienen!!! Wat heb je aan veel werk en er niets verdienen! Je kunt laten zien dat je meer koeien hebt mischien maar ik heb liever een gezond bedrijf en een gelukkig leven !!!!

 • no-profile-image

  De Domme Boer

  Koop maar lekker te dure milk, kan de verkopende persoon lekker rentenieren. Melk maar lekker voor een appel en een ei. Quotum er af en jij nog jaren een last!!

 • no-profile-image

  qkoper

  Quotummarkt op keerpunt


  In de maand juli is er 33% minder kilogram melkquotum verhandeld. Totaal is er in het huidige quotumjaar 40% minder quotum verhandeld dan vorig jaar. Dit betekent in totaal 40 miljoen kg minder verhandelde melk.
  In 2008 totaal 40% minder kilogrammen melk verhandeld, een fors verminderde vraag. De prijs voor het quotum is daarentegen sinds april steeds gestegen, in totaal bijna 25%. Minder vraag met stijgende prijzen. Zuivere marktwerking is voor de quotummarkt zeer moeilijk. Dreigende voorspellingen met stijgende prijzen gedaan door de voorzitter van Nederlandse Vereniging van Melkquotumhandelaren, hadden uiteindelijk weinig effect op de quotummarkt, maar geven wel aan hoe zuiver de markt werkt.
  De quotummarkt heeft zijn keerpunt bereikt. De prijs die sinds april gestegen is, is voor het eerst met een eurocent gedaald. De melkprijs valt tegen, en in tegenstelling tot vorig jaar loont het niet meer om elke strohok koe nog te melken. Quotumkopen betekent tegenwoordig ook terugverdienen, boeren beseffen dat beter dan de quotumverkopers.
  Ook de totale geleverde melk lijkt een beetje krap te worden, maar het is nog te vroeg in het quotumseizoen om veel gewicht te geven aan deze melkleveranties.
  De kopers hebben de laatste weken ruggengraat getoond. Stemmingmakerij hebben ze voor lief genomen. Geen kooptransacties, geen handel, uiteindelijk een kleine prijsdaling is het resultaat. De georganiseerde kopers van qkoper.nl verwachten dat er nog meer stapjes komen.

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Op dit moment geen quotum kopen,zelfs niet informeren wat de prijs is als iedereen dat doet zakt de prijs vanzelf weg naar een niveau lager dan vorig jaar, 15 euro..............

Of registreer je om te kunnen reageren.