Home

Achtergrond 163 x bekeken

Prins wil sportievere jeugd

Prins Willem-Alexander hoopt dat de pogingen om de Spelen van 2028 naar Nederland te halen er in ieder geval toe zal leiden dat de jeugd meer in sport geïnteresseerd raakt en dat er een betere sportmentaliteit komt.

Hij zei dat vandaag bij de NOS. Volgens hem moeten we niet alleen naar de kosten kijken. Hij noemt dat een te negatieve benadering. Hij vindt dat we ons moeten spiegelen aan Australië. Daar ging volgens de prins "het roer na de dramatische Spelen van 1976 om''.

Volgens hem moet Nederland weer een sportief land worden. "Als we daarmee de Spelen kunnen binnenhalen, is dat fantastisch. Als we de Spelen niet binnenhalen, maar wel een sportmentaliteit om drie keer zoveel medailles te halen dan is het doel om de Spelen te organiseren goed geweest.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.