Home

Achtergrond 252 x bekeken 3 reacties

Prestatie om trots op te zijn

Het ziet er dan ten lange leste naar uit dat het allemaal toch nog goed komt met het verdoofd castreren van mannelijke biggen.

Het ministerie van landbouw heeft de benodigde wetsaanpassing vrijdag gepubliceerd in de Staatscourant. Daarmee zijn de laatste juridische hinderpalen uit de weg geruimd. De leveranciers van de gasverdovingsboxen, de Noord Amsterdamse Machinefabriek en Schippers in Bladel hebben hun huiswerk gedaan en staan in de startblokken om apparatuur te leveren.

Het enige probleempje wat nog rest is de zienswijze van de NMa op de financieringsconstructie die CBL en COV hebben bedacht voor de aanschaf van verdovingsboxen door de zeugenhouders. De mededingingsautoriteit geeft echter zelf aan dat het uitblijven van die zienswijze geen beletsel hoeft te zijn om te starten. Formeel was het daartoe niet verplicht. Voor de NVV is het uitblijven van het NMa-oordeel toch reden nog een slag om de arm te houden. De vakbond wil absoluut zeker zijn dat het goed komt met de financiering. Dat is op zich haar goed recht.

Het valt te hopen dat de NMa vlot afkomt met haar zienswijze, zodat ook het laatste obstakel definitief wordt opgeruimd. Als dat het geval is kan de Nederlandse varkenssector trots zijn op een mooie prestatie. Binnen een jaar is vanuit praktisch niets een compleet nieuwe praktijkrijpe verdovingsmethode ontwikkeld.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Toch fijn dat ook de boerenmedia inziet dat er een enorme inspanning is geleverd door de varkenshouders, na diverse verhalen van "de vergaderboer"had ik niet gedacht dat er toch nog iemand eens nuchter naar de zaak kon kijken zonder iemand af te zeiken en tevens de moed had om eens een compliment te maken.

 • no-profile-image

  boer

  Het had wakkerdier, lizzette hertogjan en al die andere boerenhaters enorm gesiert als ze hier ook eens een positieve reactie hadden achtergelaten, maar nee hoor.........De sector maakt hiermee een enorme sprong voorwaarst, we zijn er nog niet, maar toch.....

 • no-profile-image

  Goede boer willem

  Zie-zo, wakkerdier heeft het weer klaar gespeelt er zal verdooft gecastreerd worden wat mijn inziens geen ballewapper afdoet, zogouw het verdoofsel verdwijnt is de pijn hetzelfde. Ik zou het lieft willen beginnen om die klootzakken van wakkerdier te castreren die dan eerst verdooft worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.