Home

Achtergrond 185 x bekeken

Poetin beschuldigt VS van inmenging

De Russische premier Vladimir Poetin beschuldigt Washington ervan achter het conflict in Georgië te zitten.

De ex-president zei dat donderdag in een interview met de Amerikaanse nieuwszender CNN in het Russische Sotsji aan de Zwarte Zee, aldus CNN in een verklaring.

Volgens Poetin valt Rusland niets te verwijten. De Verenigde Staten zouden het conflict hebben georganiseerd en geleid. De premier wees op de aanwezigheid van Amerikanen in de regio tijdens de vijandelijkheden. Zij zouden daar orders van hun meerderen hebben opgevolgd, aldus de president.

Woordvoerder Dana Perino van het Witte Huis zei in een reactie dat de beweringen van Poetin overduidelijk onjuist zijn. Volgens Perino krijgt het Russische staatshoofd zeer slecht advies van zijn defensiefunctionarissen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.