Home

Achtergrond 181 x bekeken 2 reacties

Opgeklopt subsidiedebat

Eeen paar weken geleden laaide de discussie weer op: enkele vertegenwoordigers van politieke partijen stelden de subsidie aan milieuorganisaties in het algemeen en die aan Milieudefensie in het bijzonder aan de kaak.

Meestal houdt zo’n debatje kort aan en zwakt af tot de volgende zomer.Verrassend genoeg lijkt milieuminister Jacqueline Cramer de discussie nu iets langer in leven te houden. Zij sluit namelijk niet uit dat ze de subsidiekraan dichtdraait. Dat zou wel heel hete soep van deze oud-bestuurster van Milieudefensie zijn. Die gaat de milieuminister dan ook echt niet zo opdienen.

Dat heeft Cramer bij nadere beschouwing nu al niet gedaan. Zij benadrukt namelijk de in haar ogen belangrijke rol die dit soort organisaties vervult in het interesseren van de burger voor milieu. Zij kunnen echter ook bewust verkeerde redeneringen als de waarheid propageren – zie de actie Stop fout vlees of de eenzijdige inzet in het debat over megastallen. Dat is het goed recht van elke belangenorganisatie, al is het niet de bedoeling dat de overheid meebetaalt aan verkeerde informatievoorziening.

Cramer erkent dat en stelt dat de overheid zeer kritisch moet zijn bij eenzijdige, onvolledige informatie en het op ondemocratische wijze voeren van het debat. Uiterste consequentie: einde subsidie. Die waarschuwing is echter al zo door haar afgezwakt dat deze niets uithaalt.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Een kip zonder kop is geloofwaardiger dan Cramer probeert te zijn.
  Ze is nog steeds niet slim genoeg om voor dom blondje in aanmerking te komen. Politiek regeert als volgt ze hief een glas en deed een plas en alles blijft zo als het was.

 • no-profile-image

  PLASJE

  ...1 dag verder en de kop van De Telegraaf op het netvlies...denkt Plasje
  dat Mw. Cramer niet zoveel meer op te
  dienen heeft....laat ze zich eerst maar
  eens bezig houden met wat ze op haar
  eigen bordje geschoven krijgt de komende tijd....TERECHT OVERIGENS!
  ...enne : als je boter op je hoofd hebt,
  moet je wel uitkijken wat je zegt/doet...
  ...Plasje krijgt na de art. m.b.t. Duyvendak nog wel gelijk met haar
  vraag : wat en wie wachten ons nog meer?....OPRUIMEN DIE HANDEL!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.