Home

Achtergrond 173 x bekeken

Ook virussen worden ziek

Ook virussen worden ziek.

Franse wetenschappers hebben voor het eerst een virus ontdekt dat andere virussen infecteert en ziek maakt. Dit meldde het wetenschappelijk tijdschrift Nature vandaag. Tot nu toe was alleen bekend dat virussen bacteriën infecteren. De infectie leidt tot de uitwisseling van genen. Dit kan de snelle mutaties van virussen verklaren. Door die snelle veranderingen van het 'erfgoed' van virussen zijn virusinfecties slecht te behandelen en is het moeilijk vaccins tegen virussen te maken.

In een koeltoren in Parijs is een nieuw type reuzenvirus ontdekt. Dat wordt ziek als het besmet raakt met een kleiner virus dat de wetenschappers Spoetnik hebben genoemd, naar de eerste door mensen gemaakte kunstmaan.

Volgens de wetenschappers van de Université de la Méditerranée in Marseille steunt hun ontdekking ook de stelling dat virussen levende organismes zijn, ook al hebben zij geen cellen. "Het feit dat het ziek kan worden, maakt het levendiger'', aldus een van de onderzoekers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.