Home

Achtergrond 168 x bekeken

Ook Olympische Spelen voor huisdieren

Ook huisdieren hebben recht op Olympische Spelen, vindt Hongkong.

De stad organiseert deze weken onder meer hordenlopen voor konijnen, touwklimmen voor papegaaien en leningheidsproeven voor katten. Howard Cheung, eigenaar van een grote dierenwinkel, heeft er ook een onderliggende gedachte bij. Hij wil met de 'Olympets' huisdieren meer laten bewegen.

Die beweging is broodnodig in het volgepakte Hongkong. De levende have heeft er over het algemeen weinig ruimte om de pootjes te strekken. De meeste inwoners leven in kleine appartementen en honden zijn in bijna alle stadsparken niet toegestaan. Toch is het huisdier een zeer gewild accessoire in Hongkong, gezien de overvloed aan schoonheidssalons voor dieren.

De series voor de Olympets zijn al begonnen, met maar liefst 400 deelnemers. De olympische 'spirit' zit er volgens Cheung nog niet helemaal in, menig dier is inmiddels omgekocht met een koekje of snoepje. De medailleceremonie vindt eind augustus plaats met speciaal voor huisdieren ontworpen glimmertjes.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.