Home

Achtergrond 224 x bekeken

Onderzoek naar gevaarlijke luchtdrukgeweren

De politie gaat onderzoeken of er iets moet worden ondernomen tegen de steeds gevaarlijkere luchtdrukgeweren die in Nederland zonder vergunning verkrijgbaar zijn.

De studie moet uitwijzen of deze ontwikkeling daadwerkelijk tot extra gevaar in ons land leidt en of daar bepaalde maatregelen tegen genomen moeten worden, zegt een woordvoerder van de Raad van Hoofdcommissarissen.

Dagblad De Telegraaf meldt vandaag dat het Landelijk Platform Vuurwapens (LPV) na het onderzoek zal vragen om de aanpassing van de wet, om de vrije verkoop van de gevaarlijke wapens in Nederland te beteugelen. Volgens de woordvoerder van de politie is het echter nog te vroeg om conclusies hierover te trekken. Eerst moet het onderzoek, dat nog moet beginnen, in kaart brengen of er werkelijk sprake van een probleem is en hoe dat eventueel het best kan worden opgelost.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.