Home

Achtergrond 161 x bekeken 1 reactie

Omzetvolume horeca daalt flink

De horeca heeft in het tweede kwartaal minder verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Het volume daalde met 3,5 procent.

De prijzen stegen met 4,1 procent, hetgeen resulteerde in een omzetstijging van 0,5 procent.

Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend. Het zou volgens CBS-econoom Michiel Vergeer ”wellicht een eerste signaal kunnen zijn dat het gedaalde consumentenvertrouwen de consumentenbestedingen beïnvloedt”.

Het is het vierde kwartaal op rij dat het volume afneemt. De daling is beduidend groter dan in voorgaande kwartalen. ”De cijfers vallen tegen. De vertraging in de economie zien we nu terug in de horeca”, aldus Vergeer.

Restaurants en cafetaria’s incasseerden als enige branche een omzetdaling, van 1,6 procent. De omzet bij cafés steeg met 0,4 procent. De hotels boekten met een omzetgroei van 4,8 procent het beste resultaat

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    consumenten zijn veel geld kwijt aan diesel,benzine,gas en electriciteit en etc,dan is er weinig over om uit eten te gaan

Of registreer je om te kunnen reageren.