Home

Achtergrond 142 x bekeken

OM verdenkt laatste verdachte van melding

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam verdenkt de 37-jarige man die gisteravond is opgepakt ervan de melding bij de alarmcentrale 112 te hebben gedaan.

Daardoor moest een toestel van Transavia uren aan de grond blijven op Rotterdam Airport. Dat heeft een woordvoerster vandaag gemeld.

De man is de derde verdachte in de zaak. Twee personen die nog vastzitten zijn een 31-jarige man en een 28-jarige vrouw uit Dordrecht. Zij zijn in het vliegtuig aangehouden, door de politie verhoord en hun huis is doorzocht. Daarbij zijn enkele goederen in beslaggenomen. Het OM verdenkt hen van voorbereidingshandelingen voor een eventuele kaping.

Een woordvoerster zei donderdag dat justitie nog enige dagen nodig heeft om te achterhalen wat de ware toedracht is rondom de mogelijk voorgenomen kaping. Wat er dinsdag is gebeurd of zou gebeuren is volgens het OM nog steeds niet helder.

De officier van justitie heeft besloten de aanhouding van alle drie de verdachten te laten toetsen door de rechter-commissaris. Ze worden maandag voorgeleid. "We hopen dan meer duidelijkheid te hebben'', aldus de zegsvrouw.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.