Home

Achtergrond 292 x bekeken 18 reacties

Nieuwe spotjes tegen subsidies vleesreclames

Dierenrechtenorganisatie Wakker Dier kondigt nieuwe radiospotjes aan tegen overheidssubsidies voor reclame voor kip.

Wakker Dier meent dat er in de samenleving weinig draagvlak is voor intensieve veehouderij en vindt het daarom onterecht dat de sector subsidie ontvangt voor reclamecampagnes.

Volgens de organisatie ontving de Nederlandse vleessector in 2007 meer dan 650 miljoen euro van de Europese Unie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jos

  Het wordt tijd dat onze vakorganisatie's een spotje gaan maken welk pleit voor een subsidiestop op milieuarganisatie's.

 • no-profile-image

  W van Gemert

  Dit is gewoon asociaal gedrag van een susidie ontvangende organisatie, hier zou de regering met zijn normen en waarde verhaal tegen moeten optreden.

 • no-profile-image

  Patrick

  Algemeen zit de boer aan de begin keten van voedsel. Voedsel is een primaire levensbehoefte voor het lichaam en ons leven.
  Ik zou ook graag zien dat er meer waardering is voor dit gegeven, dat de boer, haar famlie of landbouw omdat het gewoon een grote inspanning levert voor andere groepen die andere beroepen uitoefenen.
  Dan is de vraag hoe vul je dit in zodat respect en waardering aanwezig is voor het werk van allen, ook al doen we allemaal verschillende dingen.
  Doelgroepen en belangen groepen zullen er altijd zijn en zo ook de gegevens die men aandraagt. Dus verschil van inzicht en mening is op zich altijd aanwezig zelfs tussen wetenschappers en ook met alle feiten op tafel. Want niemand kan een waarheid claimen, het is meer hoe kijk je tegen een situtie aan, per dag, per week, per jaar, per 10 jaar.
  Als er veel veranderd zegt men over 100 jaar, dat was een tijd vol verandering en kijkt men minder naar hoe men het als individu invulde.
  Zelf probeer ik te kijken naar langere termijn lijn, maar probeer ook de emotie van de dag te zien. Verandering opzig geeft altijd verschuiving in bedrijfsleven, familie of individu.
  Voor mij bestaat er geen groene leugen met 50 jaar geleden 2,7 miljard mensen en nu misschien 6,5 miljard. Er is een grens voor de aardbol om alles te kunnen behapstukken 10 miljard voor mij om een goed balans tussen natuur en al haar leven te behappen. Vanuit angst denken is zeker niet aan te raden, maar als de wereld om je heen veranderd en het niet willen zien is een andere variant.
  http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=dmf19122005_041
  De olie raakt ook op, dus vanuit de lange termijn moeten we wel eerst flink nadenken, en brainstormen over de dag van vandaag en het beleid van morgen. Open deuren moeten we daarom wel hebben en soms ingaan.
  Daarom is een discussie tussen alle partijen zo belangrijk ipv zwarte pieten.
  Voor de boer als individu en haar familie moet dat ook gewoon. Waar zijn de belangenbehartigers voor julie sector, blijven ze acher, kunnen ze het overzien.
  Waar ligt het echte belang.
  Het juist niet zwart of wit zien, links of recht denken geeft soms meer inzicht in wie in een tijd van verandering dit het beste op pakt.
  Ik zou me erg zorgen gaan maken als de PVV geen marge onderzoek wil zie http://www.agd.nl/1056688/Nieuws/Artikel/NVV-zoekt-steun-in-Brussel.htm
  De NVV ziet wel in dat het voor het marge verhaal dat dat uiterst belangrijk is voor transparantie en daardoor het begrip wat onstaat bij niet sector betrokken mensen.
  Ik eet geen varkensvlees maar lees dat met genoegen want dat is wat een belangenbehartiger voor die sector zou moeten doen. En een volgende keer zullen we het misschien niet met elkaar eens zijn.
  En dat milieu clubs moeten verdwijnen zie ik ook veel, maar dat is een ilusie. Dat ze op eigen benen moeten gaan staan zal ik voor zijn. Maar daardoor zullen ze allleen al een krachtig stem krijgen. Juist in het spaningsveld van alle partijen worden belangrijke beslissingen genomen.
  Het is meer voor alle partijen, hoe ga je met verandering om en kan ik een bedrijf hebben met fatsoenlijk inkomen en daarom ook kan investeren voor een langere termijn. Kijk voedsel is zo, zo belangrijk, maar goed politiek beleid en maatschappelijk draagvlak ook.
  Het meeste gaat samen.

 • no-profile-image

  Dirk

  Heerlijk die spotjes van wd. Heeft de vorige keer ook goed geholpen. Het wakkerd de discussie aan, waardoor duidelijk wordt dat pluimveevlees gewoon super goed is. Zonder produktie steun uit brussel wordt er een heerlijk en gezond stukje vlees geproduceerd. En met een voederconversie van 1,30 voor een kilo kip is de efficientie hoog. Pluimveevoer bestaat voor de helft uit grondstoffen die niet direkt voor mensen geschikt zijn, dus wordt met pluimveevlees een hoogwaardig voedingseiwit gemaakt, zonder dat dat ten koste gaat van de plantaardige voeding. En dat zijn feiten die door de acties van wd steeds vaker genoemd worden. Doordat de pluimveesector zo goed is, krijgt het negatieve verhaal van wd bij de eerste de beste discussie alweer een positieve draai.
  WD is zelf een gesubsidieerde instantie die alleen kan bestaan door deze subsidies. Daarom zijn ze ook niet actief in landen waar wel wat te halen valt. Zover gaat hun liefde voor dieren nu ook weer niet.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Wakker dier is een terroristische organisatie die verboden zou moeten worden

 • no-profile-image

  Jonas

  650 miljoen euro? Dat zal niet voor reclamecampagnes zijn geweest maar voor de slacht- en melkpremies en voor de hectaretoeslag. Dus niet voor o.a. varkens- en kippenvlees. Waarom gebruikt Wakker Dier dan een reclamespotje van "kip, het meest veelzijdige stukje vlees", wat ik gisteren op de radio hoorde, om hun onvrede te uiten over landbouwsubsidies? Ze weten de zaken weer zo te verdraaien dat het hunzelf goed uitkomt, en de brave burger die zich niet verdiept in landbouwsubsidies die gelooft het weer.
  Kotsmisselijk wordt ik van zulke lui!!!

 • no-profile-image

  moeten zij

  wat hebben ze toch boter op hun hoofd. "Reclame wordt betaald door uw belasting geld." Nou Wakker Dier leg de donoren maar eens uit wat jullie met het geld doen wat binnen komt. Dat is iets wat de donoren maar beter niet weten toch? Als we het hebben over geld weggooien aan nietsnutte dan moeten we bij o.a. Wakker Dier zijn. Aan de werkende en wijze Nederlander, " zou uw geld niet beter besteed zijn aan bv het kankerfonds of stichting doen etc? " . Verder is er niets mis met de subsidie voor reclame van vlees.

 • no-profile-image

  theo

  Kijk Patrick ben het met je eens gaat niet over links of rechts maar dat jij links bent is wel duidelijk maar nu terug naar je reactie je gaat 100 jaar terug ,ik weet niet hoe oud je bent maar toen was er armoede en het is aan de boeren te danken dat er weer voedsel op de plank kwam en mede daardoor hebben je ouders het overleeft en ben jij geboren ,
  trouwens wat weet jij wat voor een biotoop er100 jaar geleden was men ontdekt nog steeds nieuwe soorten en weet je waarom omdat het een verhaal is van milieu freaks die graag de boeren overal de schuld van geven maar zelf nog nooit een koe gemolken of een varken of kip gevoerd hebben

 • no-profile-image

  red

  De heer Praag kan zo aan de slag als amtenaar want die bedenken ook altijd veel dingen waar dan weer een cotroleur op moet en deze moet dan weer gecotoleerd worden door een cotroleur deze staat dan weer onder een bestuurder die er een potje van maakt.
  Gevolg bestuurder krijgt gouden handruk en afvloei regeling contoleur 2 krijgt hogere rang En cotroleur 1 krijgt een schop.
  Nedelandser kan het niet maar ze vergeten één ding de Boer die deze dwalingen moet betalen is straks al kaal geplukt.

 • no-profile-image

  A.H. van Engelen

  Van der Wouw en consorten hebben weer iets bedacht. Als we nu maar blijven roepen dat de samenleving geen waardering op kan brengen voor de intensieve veehouderij, dan zou de samenleving Wakker Dier wel eens kunnen steunen. Helaas, zo zit DE samenleving niet in elkaar. Je kunt kinderen misschien nog indoctrineren, maar de verstandige burger kijkt hier doorheen. Blijkt ook uit de reacties op het ontslag van Duyvendak en mogelijk Cramer. Burgers let op Uw zaak. Eerder heb ik reeds vermeld dat van der Wouw en de Graaf samen afkomstig zijn uit de ondergrondse cellen die de boeren, nertsfarmers etc. bedreigd en gechanteerd hebben in veelal mijn omgeving. Vanuit Wageningen was dat ook makkelijk te bereiken. !

 • no-profile-image

  Piet

  Patrick, Praag stemt zeer waarschijnlijk ook links. Bent u uberhaupt wel eens in een stal geweest.
  Uit uw reaktie kan ik wel opmaken dat dit niet het geval is.

 • no-profile-image

  W Geverink

  Veel economen zeggen dat we het dieptepunt van de crisis bereikt hebben . Er zijn er echter ook heel veel die denken dat dit nog maar het topje van de financiele crisis berg is . Mocht die groep gelijk krijgen dan kun je binnen afzienbare tijd zelf tegen Van der Wouw zeggen wat je van hem denkt als hij voor je deur staat te schooieren voor aardappelen en spek .

 • no-profile-image

  Hajo

  Stop de groene leugen,geef ze geen subsidie meer
  Bij de mosselsector heeft het geholpen,daar zijn ze ineens co operatief geworden.

 • no-profile-image

  Bezorgde consument

  Om goed voedsel te produceren moet je een enorme mentaliteit hebben. Dit hebben ook zeker de land en tuinbouwers. Als je ziet wat ze er voor moeten doen en voor zulke lage prijs voor hun produkt, hoe houden ze het vol. En dan die op merking dat ze samen moeten werken met milieu en natuurorganisaties of wakker dier. Dit kan nooit, mensen die alle dagen hard werken met een enorme mentaliteit, met mensen die geen mentaliteit hebben , over tegen aanschoppen en niet willen werken! De uitkeringen zijn voor deze lieden zeker nog te hoog! Waar zijn ze toch mee bezig, hebt respect voor deze mensen die zorgen voor goed voedsel tegen een veel te lage prijs. Als er straks door dit gemekker te weinig voedsel is, dan leiden er velen die die zich wel netjes tegen de boeren en tuinders hebben gedragen honger!! Hou op met die smerige reclame spotjes.

 • no-profile-image

  Parick

  Kijk links of rechts is niet eens aan de orde, en zelfs zeer naief. Om ook maar een enkele gedachte te hebben en ze te vormen tot een mening, hebben de cellen, neuronen, in lichaam en brain gewoon simpel zuurstof nodig, schoon water en een goede kwalitatiefe voedsel aanvoer nodig. Dus natuur en milieu is ieders erf- en zorg goed. We dienen goed te zorgen voor datgene wat generaties voor ons hebben gekoestert, maar in de laatste 100 jaar bijna volledig de biotoop en diversiteit vernietigd heeft. Ja echt, ik zeg het nog maar een keer vernietigend heeft.

 • no-profile-image

  650 millioen ??

  Wordt tijd dat de belangenbehartigers een stoppen met oeverloos gezwam, gepap en nat houwe. Laatst in de "boerderij" een goede quote. vertaald ,de sector laat het initiatief bij de "onnozele belasinggeldverslindende groeperingen". Dus, GERICHTE ACTIES NVV EN LTO EN NOP etc. Angst is een slechte raadgever, dus blijf niet in dat hoekje zitten.

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik weet dat het niet makkelijk is voor de boeren, maar zet je maar schrap want veranderingen zijn er altijd geweest en die zullen er nog meer komen.
  Met zijn allen zijn we meer als ooit verantwoordelijk voor de wereld waarin we leven. Afschuiven kan niet meer. We gaan richting de 9 miljard mensen op de planeet, in jaar 0 was dat misschien 200 miljoen.
  De natuur kan het haast niet bolwerken, en met het korte termijn beleid redden we het niet.
  Het zal drastischer gaan en moeten.
  Natuur moet behouden en beheert worden en nooit weggegven worden aan project ontwikkelaars of industrie.
  Dieren welzijn is belangrijker dan ooit, dat gaat beter maar zal nog beter moeten.
  Minder vlees zal er gegeten moeten worden, het is ook gewoon niet nodig.
  De boeren moeten gezamelijk om de tafel met de natuur organisaties want voedsel moet er verbouwt worden, effectief, hoogwaardig en tegen een goede prijs voor de boer. Ketens van tussenorganisaties moeten weg of drastisch verminderen. En het woord belangen behartiger moet tegen het licht.
  Kort door de bocht systemen moeten veranderen en zo ook de denkwijzen.
  We zitten in mooie tijden te leven, we moeten elkaar niet kapot schelden maar naar oplossingen zoeken, de tijd dringt....

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Beste Patrick, vanmorgen stond in de krant dat een onderzoekster van de Universiteit Maastricht ( Elke Geraerts) het bewijs heeft geleverd dat het mogelijk is mensen valse herinneringen aan te praten die ook op langere termijn duidelijk effect hebben op hun gedrag.
  Dit is nou het gevaar van stemmingmakende informatie als die maar vaak genoeg herhaald wordt. Wat ik constateer is dat op dit forum allerlei meningen voorbij flitsen zonder dat deze onderbouwd zijn.
  Ook jij maakt je schuldig aan het intrappen van open deuren. Natuurlijk hebben we schoon water, schone lucht en goed voedsels nodig. Maar je insinueert dat de landbouw de boosdoener is wat absoluut niet juist is.
  Maar zoals ik al zei, als je dit maar vaak genoeg herhaalt gelooft op enig moment iedereen hierin.
  Het vervelende, en frustrerende, is dat diegenen die van alles roepen zelden de discussie inhoudelijk kunnen of willen voeren en zich vaak verlagen tot het bewerken van grote groepen mensen met one-liners zoals "vlees is inefficient" of "landbouw vervuilt" etc.
  Ik vind het te gemakkelijk dat mensen hun eigen morele straatje proberen schoon te poetsen door continue naar anderen te wijzen zodat de aandacht van hunzelf wordt afgewendt.

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.