Home

Achtergrond 131 x bekeken

Natuurbeschermers beëindigen leven walvisbaby

Natuurbeschermers in Australië hebben een eenzame walvisbaby uit zijn lijden verlost.

De natuurbeschermers hebben het twee tot drie weken oude kalf vrijdag een dodelijke dosis verdovende middelen toegediend vanaf een rubberen boot, zo meldden Australische media.

De walvisbaby, tot Colin omgedoopt, was zijn moeder kwijt en verkeerde daardoor in slechte gezondheid. Het dier kampte met ademhalingsproblemen, had last van een flink aantal haaienbeten en zou naar verwachting nog maar een paar uur te leven hebben. De walvis leefde nog steeds toen hij naar een nabijgelegen strand werd gesleept en bedekt werd met een doek.

Afgelopen weekeinde troffen mensen Colin aan, toen hij probeerde van een jacht te drinken. Hij zag het schip voor zijn moeder aan. Hulpverleners probeerden het dier naar open zee te leiden, maar het kalf keerde terug naar de kust ten noorden van Sydney.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.