Home

Achtergrond 178 x bekeken 2 reacties

Miljoenen extra tegen taalachterstand

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs trekt dit en volgend jaar in totaal 20 miljoen extra uit voor onderwijs aan kinderen die slecht Nederlands spreken.

Dat heeft haar departement vrijdag bekendgemaakt. Het gaat om taallessen aan achterstandskinderen in groep 1 en 2. De extra aandacht, ook voor de emotionele ontwikkeling van de leerlingen, is nodig omdat kinderen die thuis slecht Nederlands leren, deze achterstand nauwelijks in blijken te lopen.

Het geld komt beschikbaar in het kader van afspraken die Dijksma maakt met de basisscholen en de gemeenten. De staatssecretaris wil bereiken dat in 2011 alle kinderen met een taalachterstand nog voor de basisschool extra onderwijs krijgen.

Het totale budget dat Dijksma besteedt aan deze zogeheten vroeg- en voorschoolse educatie loopt op tot jaarlijks ruim 210 miljoen euro in 2011. Door alle maatregelen moet het aantal kinderen met een achterstand dan met 40 procent worden teruggebracht.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    weggegooid geld .net als de inburgeringscursussen

  • no-profile-image

    boerderij

    De groep Medelanders die de westerse economie zeer goed begrijpen, met zo min mogelijk moeite een zo groot mogelijk resultaat bereiken, wordt steeds groter. Hoe meer geld er in achterstand gepomp wordt, hoe meer mensen achterover blijven leunen tot alles op een presenteer blaadje aangereikt wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.