Home

Achtergrond 141 x bekeken

Meer winst voor nutsconcern Eon

Het Duitse nutsconcern Eon heeft over de eerste helft van dit jaar een nettowinst exclusief eenmalige posten geboekt van 3,3 miljard euro.

Dat is 8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, zo maakte het grootste energiebedrijf van Duitsland woensdag bekend.

De omzet steeg met 16 procent naar 41,2 miljard euro. Eon profiteerde van de gestegen prijzen van gas en stroom. Volgens topman Wulf Bernotat laten de goede halfjaarcijfers zien dat Eon goed is gepositioneerd ondanks de scherpe concurrentie op de Europese energiemarkt.

Voor het hele jaar rekent het op een na grootste nutsconcern van Europa op een stijging van de winst exclusief bijzondere posten van 5 tot 10 procent ten opzichte van vorig jaar. Eerder werd hier uitgegaan van een lichte winststijging.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.