Home

Achtergrond 162 x bekeken

Mariniers voor nieuwe hittetraining naar VS

Defensie stuurt binnenkort voor het eerst mariniers naar de Amerikaanse staat Californië om hen daar een nieuwe hitte- en hoogtetraining te laten volgen.

In een moeilijk begaanbaar en bergachtig gebied moeten vierhonderd elitetroepen vier tot vijf weken lang onder barre omstandigheden opereren.

Defensie heeft voor deze nieuwe combinatie gekozen, omdat veel instabiele gebieden in de wereld warme en ruige gebieden zijn zoals Afghanistan en Irak, aldus een woordvoerder van Defensie. ”Mariniers moeten snel en overal ter wereld kunnen worden ingezet. Ze moeten in een permanente staat van paraatheid zijn.”

Tot nu toe deden de mariniers bergtrainingen in de kou in Noorwegen en in Schotland en de Alpen in een gematigd klimaat. De hittetrainingen waren tot nu toe in de jungle, de woestijn en op de Nederlandse Antillen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.