Home

Achtergrond 197 x bekeken

Lowlands barst los

Voor festivalgangers staat een druk weekeinde op stapel.

Lowlands in Biddinghuizen begint vrijdag en duurt tot en met zondag. Muzikant Henry Rollins trapt om 13.00 uur af, al komt hij dit keer niet zingen maar praten. Lowlands is al maanden uitverkocht. De organisatie bracht donderdag nog wel vijfhonderd kaarten op de markt, maar die waren nog dezelfde dag allemaal verkocht.

De ruim 55.000 bezoekers zien de komende dagen tientallen nationale en internationale acts op de podia in de festivaltenten voorbijkomen. Onder anderen The Kooks, Junkie XL, Anouk en Amy MacDonald staan voor vrijdag op het programma. Later dit weekeinde volgen nog bands als NERD, Sex Pistols, Franz Ferdinand, Kraak & Smaak, Sigur R'os, MGMT en Underworld.

De weersverwachting voor de eerste festivaldag is redelijk. Het KNMI voorspelt dat de zon zich geregeld tussen de wolken door laat zien. Vooral in het oosten van het land is er kans op een enkele (onweers)bui. De middagtemperatuur ligt rond de 21 graden, bij een zwakke tot matige wind.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.