Home

Achtergrond 157 x bekeken

Leidse studenten zijn niet de BOB, maar de BAS

'Studenten en alcohol zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden', vindt de GGD Hollands Midden.

Daarom heeft de instelling met een knipoog naar de Bewust Onbeschonken Bestuurder (BOB), de BAS ingevoerd: de 'Bewust Alcoholmatige Student'.

De GGD hangt tijdens de introductieweek van de Leidse studenten, die maandag begint, BAS-posters op in de stad. Ook wordt de website benjijbas.nl gelanceerd, zo stond vandaag te lezen op de site van de GGD.

"Door BAS worden de positieve aspecten van het matig drinken en/of niet-drinken benadrukt in plaats van de negatieve gevolgen van het wél drinken. Daarnaast kan de uitspraak "Ik ben BAS'' als steuntje in de rug dienen voor studenten die niet of matig willen drinken'', aldus de GGD.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.