Home

Achtergrond 190 x bekeken

Kwart meer winst voor moederbedrijf C1000

Schuitema heeft in het afgelopen halfjaar een nettowinst geboekt van 29,3 miljoen euro.

Dat is ruim 24 procent meer dan in dezelfde periode in 2007. De winstgroei vlakte in het tweede kwartaal sterk af tot ruim 5 procent. Dat blijkt uit cijfers die het bedrijf achter de supermarkten van C1000 vandaag heeft gepubliceerd. Het bedrijfsresultaat voor waardeaanpassingen van vaste activa viel in het tweede kwartaal bijna 18 procent terug tot 26,1 miljoen euro.

Tijdelijk bestuursvoorszitter Ton van de Laar schrijft die daling toe aan de verkoop van het meerderheidsbelang in Schuitema aan investeerder CVC Capital. Tot voor kort hield supermarktconcern Ahold de meerderheid van de aandelen in Schuitema.

Schuitema verdwijnt begin september van de beurs in Amsterdam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.