Home

Achtergrond 141 x bekeken

Kwart meer verslaafde jongeren naar kliniek

Ruim 7600 verslaafde jongeren (tot 25 jaar) hebben zich vorig jaar bij een kliniek gemeld.

Dat is een kwart meer dan het jaar daarvoor. Bijna 2300 jongeren waren onder de twintig. Dat blijkt uit vrijdag verschenen gegevens van de Stichting Informatievoorziening Zorg. De stichting, die het Landelijk Alcohol en Drugs Informatie Systeem (LADIS) beheert, constateert dat vooral jongeren met alcohol- en softdrugsproblemen hulp zoeken.

Verder blijkt uit voorlopige cijfers dat het aantal personen dat een beroep doet op verslavingszorg in 2007 met 10 procent is toegenomen. In veel gevallen gaat het om mensen die al eerder zijn behandeld, zogeheten draaideurcliënten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.