Home

Achtergrond 158 x bekeken 1 reactie

Koenders wil aandacht voor homo's in arme landen

Minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) zal zaterdag meevaren in de botenparade van Gay Pride in Amsterdam.

Hij wil daarmee aandacht vragen voor de slechte positie van homoseksuele mannen en vrouwen in ontwikkelingslanden, zo heeft hij vrijdag laten weten.

Zaterdag varen ook enkele andere PvdA-bewindslieden mee. Koenders is bezorgd over de toename van homohaat in de wereld, maar ook in Nederland. In landen waar homoseksualiteit een gevoelig thema is, is een verandering van mentaliteit en strafbaarstelling een kwestie van lange adem, aldus Koenders.

Vorig jaar zomer riep hij alle ambassades in landen waarmee Nederland een ontwikkelingsrelatie heeft op onderzoek te doen naar de positie van homoseksuelen. Naar aanleiding daarvan zijn inmiddels acties ondernomen in Rwanda, Senegal, Mozambique, Egypte, Senegal, Bangladesh, Bolivia, Burundi en Guatemala.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Johan

    Typisch linkse kletskoek, ze doen niet anders dan zielige groepen creeeren, in het binnenland hebben ze blijkbaar niet genoeg zielige gevallen ondanks allochtonen, minimumlijers, voedselbanken, zorgbehoevers, hangoudjes en hangjonkjes, schooluitvallers etc etc, nu moeten we alle zwakke kansen groepen in het buitenland ook nog ondersteunen. En wij maar betalen, betalen, betalen

Of registreer je om te kunnen reageren.