Home

Achtergrond 403 x bekeken 4 reacties

Jumbo verhoogt vleesprijzen

Supermarktketen Jumbo heeft van een deel van het varkensvleesassortiment de prijzen verhoogd. Dat blijkt uit het Agrarisch Dagblad prijsonderzoek.

Speklap zonder zwoerd en hamlappen kosten nu 50 cent per kilo meer (achtereenvolgens € 6,98 en € 7,98). Volgens een woordvoerder volgt de keten daarmee de marktontwikkelingen op de inkoopmarkt en in de afzet.

De woordvoerder onderstreept dat ze de laagste prijsgarantie nog steeds volhoudt. Naast de kleinverpakkingen voor dit vlees, kent het assortiment van de winkels vaak een grotere voordeelverpakking. In de winkel waar het prijsonderzoek van deze krant plaatsvindt, werden deze verpakkingen echter niet aangetroffen.

Albert Heijn verkoopt hamlappen voor € 6,99 per kilo; C1000 hanteert prijzen van € 7,48.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  harm

  sentimenten tellen niet,dit is enkel een marktreactie !

 • no-profile-image

  harm

  oke, maar op termijn zal schaarste van aanbod zich vertalen in prijsverhoging! supermarkten houden graag vast aan bepaalde marge van hun produkten,komt bij dat ze vrkvlees vaak gebruiken om te stunten,wat dat betreft zullen ze hun strategie bij moeten stellen!!!!

 • no-profile-image

  Jottum

  Toch zijn het sentimenten die ervoor zorgen dat de vleesprijs in verhouding zo langzaam stijgt. Een schaarste aan vlees is er al langer, maar de vleesinkopers van de supermarkten kunnen er maar niet aan wennen dat de vleesprijs structureel hoger gaat worden, en gebruiken hun (sentimentele) macht op de vleesverkopers van de slachterijen om de prijs laag te houden, en de vleesverkopers vinden dat wel goed, die gebruiken op hun beurt weer hun macht over de varkensinkopers van de slachterij, en de varkensinkopers weer op de varkensboeren, want die moeten toch van hun varkens af. En zo gebeurt dat in alle landen. Rationeel gezien was de prijs al een stuk hoger geweest.

 • no-profile-image

  Jottum

  Zo, de toon is dus gezet in de supermarkten, omhoog met de prijs voor varkensvlees. 50 cent omhoog dus, waarvan dan ongeveer 45 cent rechtstreeks naar de varkenshouders kan, want wij zijn de enigen met een sterk gestegen kostprijs, en van de overige 5 cent kunnen de gestegen energieprijzen bij de andere schakels betaald worden. € 7,98 voor hamlappen, ik beurde afgelopen week € 1,71 per kg., dus de prijs in de winkel wordt maar voor 21 % bepaalt door wat de varkenshouder voor zijn varkens krijgt (als € 7,98 de gemiddelde prijs zou zijn wat een heel varken in de winkel opbrengt). Dat percentage mag gerust nog een beetje hoger, dus dit zal niet de laatste verhoging zijn, zowel bij de varkenshouders als in de winkel!

Of registreer je om te kunnen reageren.