Home

Achtergrond 174 x bekeken

Iran antwoordt EU over nucleaire kwestie

Iran heeft functionarissen van de Europese Unie een schriftelijke reactie verstrekt op het internationale aanbod over het nucleaire programma van het bewind in Teheran.

Dat heeft het Iraanse persbureau Fars vandaag laten weten. Het persbureau gaf geen informatie over de inhoud van de reactie.

Westerse landen als de Verenigde Staten en Groot-Brittannië dreigden Iran maandag met nieuwe sancties. Zij willen dat het regime in Teheran positief reageert op een internationaal aanbod tot samenwerking in ruil voor de bevriezing van het omstreden Iraanse nucleaire programma.

Londen stelde dat Iran uiterlijk dinsdag moest reageren. Washington eiste eerder al afgelopen weekeinde een antwoord van Teheran. De Verenigde Staten, de vier andere permanente leden van de VN-Veiligheidsraad (China, Frankrijk, Rusland en het Verenigd Koninkrijk) en Duitsland zouden het al eens zijn over nieuwe strafmaatregelen als Iran niet reageerde, aldus het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.