Home

Achtergrond 388 x bekeken

Innogrow samen met bedrijven in gesloten kas

Innogrow gaat tijdelijk participeren in een aantal bedrijven die een gesloten kas bouwen.

Het eerste participatieproject gaat Innogrow aan met BiJo, het biologische glasgroentebedrijf in 's- Gravenzande.

BiJo en Innogrow zijn op dit moment bezig met de aankoop van grond voor de bouw van tien hectare nieuwe kas waarvan een deel gesloten moet worden. De participatie houdt in dat Innogrow voor 50 procent eigenaar wordt van het project. Daarmee draagt Innogrow zowel financiële als beleidsmatige verantwoordelijkheid voor het slagen van het project. Het bedrijf participeert voor een periode van maximaal drie jaar mee. Wanneer de teler voldoende kennis heeft opgedaan van de nieuwe manier van telen en daarmee goede resultaten haalt, stapt Innogrow er weer uit.

Door de participatie is Innogrow meer betrokken bij de resultaten die worden gehaald in de gesloten kas. Bovendien is het slagen van het geslotenkasconcept afhankelijk van hoe de teelt wordt afgestemd op het nieuwe kasconcept en ook hoe er geanticipeerd wordt op de monitoring. Innogrow monitort gegevens over plantprestatie, kasklimaat en energieverbruik. Het bedrijf stemt dan in overleg met de teler van het participerende bedrijf en zijn teeltadviseur af wat er moet worden aangepast in de teeltstrategie.

Door te participeren in duurzame tuinbouwprojecten wil Innogrow de branche overtuigen van het potentiële succes van geconditioneerd telen en meer telers stimuleren de stap naar duurzame teeltvormen te zetten. Innogrow is met meerdere telers in gesprek over mogelijke participatie in duurzame tuinbouwprojecten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.