Home

Achtergrond 359 x bekeken

Imtech profiteert van ontwikkelingen zuivelsector

Industrieel dienstverlener Imtech vaart wel bij de opkomst en groei van kleinere zuivelverwerkers.

Het bedrijf meldt dat het recentelijk uit de sector voor rond de 10 miljoen euro aan orders heeft ontvangen. Imtech bouwt bij voorbeeld de nieuwe fabriek van Veco Zuivel in Zeewolde. het realiseert de uitbreiding van het bedrijf bij Katshaar Zuivel in Coevorden en het bouwt een nieuwe boterlijn bij Verwerkingsindustrie Vreeland in Zelhem.

"We zien duidelijk een opleving van de investeringen in de zuivelsector," meldt een woordvoerder. "In de zuivelsector vindt een steeds verdere verbijzondering plaats van producten, vooral ook van producten bij kleinschaligereoducenten. Tegelijkertijd zie je dat de consument meer bereid is daar extra voor te betalen."

Imtech zegt dat het steeds beter doordringt in de zuivelsector. Dit komt volgens het bedrijf door zowel de overname enkele jaren geleden van een gespecialiseerd technisch bedrijf in de zuivelsector, als door het feit dat het complete projecten aflevert, waarbij zowel de technische kant wordt verzorgt als de technologische en softwarematige aspecten.

Imtech presenteerde onlangs ook een modulaire en makkelijk verplaatsbare zuivelfabriek voor investeerders op de Oost-Europese zuivelmarkt. De eerste aanvragen hiervoor zijn al binnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.