Home

Achtergrond 159 x bekeken

Ieren vragen Denen advies over impasse Verdrag

Ierland heeft Denemarken om advies gevraagd over de manier waarop een zogenaamde 'opt out' tot stand kan komen.

Ierland hoopt de impasse die is ontstaan na het Ierse nee over het Verdag van Lissabon te doorbreken door op een aantal punten niet mee te doen met de Europese Unie. Dat schrijft The Irish Times vandaag.

De Denen wezen in 1992 het Verdrag van Maastricht af, waarna ze een 'opt out' regelden voor een aantal onderdelen van het verdrag. Een tweede referendum keurde het aangepaste verdrag goed. Daardoor doen de Denen nu onder meer niet mee met de euro.

Het Verdrag van Lissabon is bedoeld om de EU meer daadkracht te geven, na de toetreding van een groep nieuwe landen. Het verdrag treedt pas in werking als alle lidstaten het goedkeuren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.