Home

Achtergrond 194 x bekeken

Hulpvoertuigen voor internationale milieurampen

De regering kan vanaf volgende maand twee voertuigen met allerlei (meet)apparatuur inzetten in landen waar een natuur- of milieuramp heeft plaatsgevonden.

De voertuigen worden bemand door mensen die specifieke milieukennis en ervaring hebben met dergelijke rampen. Zo kunnen getroffen landen waar het ontbreekt aan deze kennis en capaciteit, worden geholpen.

De voertuigen zijn een initiatief van de ministeries van Buitenlandse Zaken en van VROM, zo werd woensdag bekendgemaakt. Maandag worden de voertuigen gepresenteerd door de ministers Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) en Jacqueline Cramer (Milieu). Daarbij zijn ook vertegenwoordigers van de Verenigde Naties aanwezig, zoals iemand van de milieuorganisatie UNEP.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.