Home

Achtergrond 210 x bekeken

Helft graan geoogst bij Agrifirm

In het werkgebied van Agrifirm is iets meer dan de helft van de tarwe geoogst en bijna de helft van de brouwgerst.

Vorige week heeft de oogst vrijwel stil gelegen vanwege de neerslag.

De oogstvorderingen verschillen sterk per regio, stelt de coöperatie. "In Noord Holland is minder geoogst dan in Flevoland of het Hoge Land van Groningen. Opvallend is dat ook in Zuidwest-Nederland de akkerbouwers net de helft van de oogst binnen hebben. Normaal zit er zeven tot tien dagen oogstverschil tussen Zuid- en Noord-Nederland."

De opbrengst op kleigrond is goed, stelt Agrifirm. "Op de zand- en dalgronden is de opbrengst erg wisselend. Op droogtegevoelige zandgronden valt de opbrengst tegen, maar op de vochthoudende dalgrond is de opbrengst goed."

Of registreer je om te kunnen reageren.