Home

Achtergrond 317 x bekeken

Goed kattenvoer hoeft niet duur te zijn

Kattenvoer dat alle benodigde voedingsstoffen bevat die een poes per dag nodig heeft, hoeft niet duur te zijn.

Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond, dat vandaag openbaar werd. De bond onderzocht twintig kattenvoeders en het goedkoopste voer uit de test blijkt net zo uitgebalanceerd als de brokjes die ruim zeven keer zoveel kosten.

Zes soorten kattenvoer scoren in de test nagenoeg evengoed; zij behalen het stempel 'zeer goed'. De krokante brokjes van de C1000 met rund, vis en wild staan op nummer 1, omdat deze evengoed zijn als de andere, maar ook nog eens slechts 0,11 cent per dagportie kosten.

Uit de test blijkt overigens dat zeventien van de twintig geteste soorten alle benodigde stoffen bevatten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.