Home

Achtergrond 175 x bekeken

Glasgroente ontkomt langzaam aan prijsdruk

Voor meerdere glasgroenteproducten is een prijsverbetering zichtbaar deze week.

Voor meerdere glasgroenteproducten is een prijsverbetering zichtbaar deze week. De verbetering lijkt te duiden op een marktherstel, waardoor het vooruitzicht voor groentetelers ogenschijnlijk beter wordt, al wordt dat getemperd door oude voorraden en een feestdag vrijdag in meerdere EU-landen.

Bronnen in de handen zijn nog voorzichtig, maar voor trostomaten is de prijs opgelopen naar ruim 40 cent. Dat is 20 cent meer dan het dal van vorige week, al was het dal in België minder diep en krabbelde de prijs op van 30 cent. Los product kost 30 tot 37 cent. In België werd klasse 2 product vernietigd afgelopen weken.

Bij paprika lopen de prijzen ook op, al is het met 60 tot 80 cent nog onder de maat. De handel vindt de oogstpieken tussen de kleuren ver uit elkaar liggen, wat de vraag hindert. Ook komkommers lopen op. De 20 cent is nog te weinig, maar het dal lag op 12 cent.

Of registreer je om te kunnen reageren.